Onze diensten

PGB


PERSOONSGEBONDEN BUDGET – PGB

Thuiszorg kunt u onder andere ontvangen met een persoonsgebonden budget. Met een persoonsgebonden budget kunt u zelf uw zorgverleners kiezen en uw zorg inkopen. U vraagt een persoonsgebonden budget aan bij het zorgkantoor in uw regio.

Dit doet u door een aanvraagformulier op te sturen met een budgetplan. In het budgetplan beschrijft u hoe u uw budget gaat besteden. Daarna nodigt het zorgkantoor u uit voor een zogeheten ´bewust-keuze-gesprek´. In dit gesprek bespreekt u of het persoonsgebonden budget een goede oplossing voor u is.

Zo vraagt u een persoonsgebonden budget aan

  1. Vul het aanvraagformulier in en beschrijft in een budgetplan welke zorg u inkoopt en bij welke zorgverlener(s).
  2. Sluit met elke zorgverlener een contract af en voeg daar telkens een zorgbeschrijving bij. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt de zorgverlener.
  3. U kunt eventueel een vertegenwoordiger aanwijzen die het persoonsgebonden budget voor u beheert. Dit is voor sommige zorgprofielen verplicht. Deze vertegenwoordiger heet ook wel ‘gewaarborgde hulp’. Deze persoon kan uw wettelijk vertegenwoordiger zijn, maar ook iemand anders.
  4. Let op: u mag geen behandeling betalen uit het persoonsgebonden budget.

Klik hier voor meer informatie over persoonsgebonden budget op de website van de Rijksoverheid.

Bron: www.rijksoverheid.nl  


Schrijf u hieronder in
en ontvang automatisch onze nieuwsbrief in uw mailbox.

Copyright (C) 2022 - Kim's Hart Voor De Zorg KvK: 77032802

Wij zoeken personeel ♥

Misschien zijn wij wel op zoek naar jou? Ben, of ken jij een verzorgende IG of verpleegkundige? Kijk dan snel op onze vacaturepagina of onze vacature aansluit op jouw wensen.

error: Content is beschermd!