Onze diensten

PGB


PERSOONSGEBONDEN BUDGET – PGB

Thuiszorg kunt u onder andere ontvangen met een persoonsgebonden budget. Met een persoonsgebonden budget kunt u zelf uw zorgverleners kiezen en uw zorg inkopen. U vraagt een persoonsgebonden budget aan bij het zorgkantoor in uw regio.

Dit doet u door een aanvraagformulier op te sturen met een budgetplan. In het budgetplan beschrijft u hoe u uw budget gaat besteden. Daarna nodigt het zorgkantoor u uit voor een zogeheten ´bewust-keuze-gesprek´. In dit gesprek bespreekt u of het persoonsgebonden budget een goede oplossing voor u is.

Zo vraagt u een persoonsgebonden budget aan

  1. Vul het aanvraagformulier in en beschrijft in een budgetplan welke zorg u inkoopt en bij welke zorgverlener(s).
  2. Sluit met elke zorgverlener een contract af en voeg daar telkens een zorgbeschrijving bij. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) betaalt de zorgverlener.
  3. U kunt eventueel een vertegenwoordiger aanwijzen die het persoonsgebonden budget voor u beheert. Dit is voor sommige zorgprofielen verplicht. Deze vertegenwoordiger heet ook wel ‘gewaarborgde hulp’. Deze persoon kan uw wettelijk vertegenwoordiger zijn, maar ook iemand anders.
  4. Let op: u mag geen behandeling betalen uit het persoonsgebonden budget.

Klik hier voor meer informatie over persoonsgebonden budget op de website van de Rijksoverheid.

Bron: www.rijksoverheid.nl  


Kwaliteit

Kim's hart voor de Zorg aangesloten bij POINT, KIWA Keurmerk, CBKZ en Thuiszorgplanner.

Recente berichten

Copyright (C) 2021 - Kim's Hart Voor De Zorg

Wij zoeken personeel ♥

Misschien zijn wij wel op zoek naar jou? Ben, of ken jij een verzorgende IG of verpleegkundige? Kijk dan snel op onze vacaturepagina of onze vacature aansluit op jouw wensen.