Onze diensten

WIJKVERPLEGING WESTLAND


WIJKVERPLEGING WESTLAND

Kim’s hart voor de Zorg is een professionele, kleinschalige thuiszorgorganisatie. Wij zetten ons met liefde in door gezondheid, comfort en zelfstandig thuis wonen van cliënten te bevorderen.


Wat betekent wijkverpleging voor ons?

Wijkverpleging, ook wel thuiszorg, is alle zorg die nodig is om u zo lang en goed mogelijk thuis te laten wonen. Dat kan van alles betekenen, maar in de praktijk gaat het om het verrichten van verzorgende taken (bijvoorbeeld wassen en aankleden) en verpleegkundige handelingen (bijvoorbeeld stomazorg of wondzorg).

Maar wat betekent wijkverpleging in het Westland voor ons?

Ik ben Kim’s Hart voor de Zorg begonnen door mijn achtergrond in de zorg. Ik heb jaren lang met veel passie in de grote zorginstellingen gewerkt. Hier leerde ik veel, maar tegelijkertijd zag ik dingen waarvan ik vind dat het beter kon.

Kim: “Ik wil de beste zorg bieden die er is”

Marco heeft jarenlang bij de politie in Den Haag gewerkt. Hij kijkt op een politionele manier naar de zorg. Dat klinkt streng, maar Marco heeft leren waarnemen, observeren en communiceren. Dat komt goed van pas in de zorg.

Kim’s Hart voor de Zorg is geen grote, logge organisatie. Wij verzorgen kleinschalige wijkverpleging in het Westland. Ons team heeft hart voor de zorg. Professionaliteit staat bij ons voorop, maar we werken in een familiaire sfeer.


Benieuwd?

Heeft u behoefte aan wijkverpleging in het Westland? Aarzel dan niet en bel ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Thuiszorg Westland

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij streven er naar om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, ondanks ouderdom, ziekte of beperking. Samen met de huisarts achterhalen wij niet alleen wat de beste zorg is, maar ook wat u belangrijk vindt. Zorg is namelijk niet alleen gezondheid, maar ook een stukje comfort.

Wat komt een verpleegkundige doen?

Wat onze wijkverpleegkundige komt doen, hangt natuurlijk af van de zorg die u nodig heeft. Hij of zij kun u helpen met opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is.

Persoonlijke verzorging

Onder wijkverpleging hoort vooral persoonlijke verzorging. Dat kan van alles zijn, maar denk bijvoorbeeld aan hulp bij het opstaan uit bed, hulp bij het douchen, hulp bij aan- en uitkleden, hulp bij aan- en uittrekken van steunkousen, begeleiding van ouderen en/of mensen met een vorm van dementie, revalidatiezorg, gehandicaptenzorg of hulp bij het nemen van medicijnen.

Wij helpen u met de dagelijkse gang van zaken die u zelf niet meer kunt uitvoeren. Daarvoor nemen we graag de tijd.

Kim: “Bij ons bent u geen nummer, maar familie”

Verpleging

Vaak moeten er daar en op dat moment ook verpleegtechnische handelingen worden uitgevoerd. Dit is waar onze verpleegkundige voor opgeleid zijn. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij de verzorging van een wond of het katheteriseren.

Het kan echter ook gaan om palliatieve zorg of het toedienen van injecties.

In overleg me de huisarts kijken we welke zorg er nodig is. Dit doen we door middel van een intakegesprek bij u thuis. Aan de hand van dat gesprek maken we een plan van aanpak om u de beste zorg te leveren.

Onze verpleegkundige zijn ervaren en gekwalificeerd en wij werken met een vast aanspreekpunt. Wij houden namelijk niet van bureaucratie en willen u zo snel mogelijk te woord staan.

Hoewel wijkverpleging vaak ‘thuiszorg’ wordt genoemd, valt huishoudelijke hulp officieel niet onder de wijkverpleging. Huishoudelijke hulp bieden wij daarom (nog) niet aan.Wat valt niét onder wijkverpleging?

Wij merken dat er wat onduidelijkheid is onder wat er wel en niet onder wijkverpleging valt. Laten we voorop stellen dat e een verschil is tussen thuishulp (huishoudelijke hulp) en thuiszorg.

Onder thuiszorg vallen persoonlijke verzorging en verzorging bij u thuis. Deze zorg valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekeraar en regelt u via een thuiszorgorganisatie zoals Kim’s hart voor de Zorg.

Thuishulp, ook wel huishoudelijke hulp, is hulp bij het huishouden dat moet bijdragen aan een schoon en leefbaar huis. Dit kan worden ingekocht via de gemeente Westland.

Wat kost wijkverpleging?

Uw zorgverzekering vergoedt wijkverpleging. De kosten zijn afhankelijk van de zorg die u nodig heeft. De vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. De kosten worden helemaal vergoed als ze worden geleverd door een gecontracteerde zorgaanbieder.

Overigens betaalt u betaalt geen eigen risico en ook geen eigen bijdrage voor wijkverpleging in het Westland.

Wie beoordeelt of ik wijkverpleging krijg?

Onze gediplomeerde wijkverpleegkundige komt bij u thuis langs om te checken of u in aanmerking komt voor wijkverpleging in het Westland. Als dat zo is stelt de wijkverpleegkundige een zorgplan op. Deze dienen wij in en daarna ontvangt u zo spoedig mogelijk de zorg die u nodig heeft.

Naast de wijkverpleging denken wij ook mee in andere zaken die voor u belangrijk kunnen zijn.WIJKVERPLEGING WESTLAND OP MAAT

Wij streven naar wijkverpleging op maat. Wij richten ons op ouderen in het Westland en omgeving. Kim’s hart voor de Zorg is een kleine organisatie waarbij persoonlijk contact voorop staat.

Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zich op zijn of haar gemak voelt. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk met een vast team te werken. Op deze manier bouwen cliënt en zorgverlener een vertrouwde band op.

We kijken naar uw persoonlijke situatie en houden rekening met uw wensen en voorkeuren. We vinden het belangrijk dat cliënten zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Benieuwd? Neem dan vandaag nog contact op!


Neem contact op

Heeft u behoefte aan wijkverpleging in het Westland? Aarzel dan niet en bel ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Schrijf u hieronder in
en ontvang automatisch onze nieuwsbrief in uw mailbox.

Copyright (C) 2024 - Kim's Hart Voor De Zorg KvK: 77032802

Wij zoeken collega’s ♥

Misschien ben jij ook wel opzoek naar ons!?

Kijk snel op onze vacaturepagina
of er een vacature aansluit op jouw wensen.

error: Content is beschermd!