Onze diensten

HUISHOUDELIJKE HULP


HUISHOUDELIJKE HULP IN HET WESTLAND

Kim’s hart voor de Zorg is een professionele, kleinschalige thuiszorgorganisatie. Wij zetten ons met liefde in voor cliënten. Wij willen gezondheid, comfort en zelfstandig thuis wonen van cliënten bevorderen. Bij huishoudelijke hulp .

Wat is huishoudelijke hulp?

Huishoudelijke hulp is hulp in het huishouden voor mensen die dit zelf niet meer kunnen. Denk aan taken zoals schoonmaken, wassen, strijken, koken of boodschappen doen. De precieze werkzaamheden van huishoudelijke hulp verschillen altijd per persoon en wordt in overleg met u of uw familie bepaald. Bij Kim’s hart voor de Zorg kunt u terecht voor uw huishoudelijke hulp in het Westland.

De hulp in het huishouden moet bijdragen aan een schoon en leefbaar huis. Het is goed om te weten dat huishoudelijke hulp een andere zorgvorm is dan thuiszorg. Dit is namelijk persoonlijke verpleging en verzorging bij u thuis.

Waarom is huishoudelijke hulp belangrijk?

Een schoon huis, gewassen kleren of een volle koelkast is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kan dit zelf. Voor deze mensen is huishoudelijke hulp ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan mensen met een handicap, ouderen of zieke mensen.

Wij zijn geen grote, logge organisatie, maar verzorgen huishoudelijke hulp in het Westland op een persoonlijke manier. Wij bieden huishoudelijke hulp met een klein team van zorgtoppers. Professionaliteit staat bij ons voorop, maar we werken in een familiaire sfeer.


Benieuwd?

Heeft u behoefte aan huishoudelijke hulp in het Westland? Aarzel dan niet en bel ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Huishoudelijke hulp in het Westland

Hoe gaan wij te werk?

Bij Kim’s Hart voor de Zorg vinden we het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Dat kan met persoonlijke zorg, maar ook met huishoudelijke taken. Wij hebben onze medewerkers voor de huishoudelijke hulp in het Westland met dezelfde precisie geselecteerd als onze verzorgende en verpleegkundige. Het is namelijk van groot belang dat u alleen door de beste zorgverleners wordt geholpen!

Consistentie

Een goede schoonmaakbeurt zegt niet veel als dit maar eenmalig is. De kracht zit hem namelijk in de herhaling. Een goede huishoudelijke hulp maakt week in week uit goed schoon. Doordat onze medewerkers vaak bij dezelfde cliënten komen, weten ze niet alleen hoe het huis schoon gemaakt moet worden, maar bouwen ze ook een band op met de client.

Oplettendheid

Oog voor detail is een belangrijke eigenschap. Er is een groot verschil tussen iets wat schoon lijkt en daadwerkelijk schoon is. In de meeste perfecte situatie maakt een huishoudelijke hulp zelfs dingen schoon waarvan u niet eens wist dat ze schoongemaakt moesten worden.

Integriteit

Integriteit vinden wij zeer belangrijk bij Kim’s hart voor de Zorg. U moet ons namelijk voor de volle 100% kunnen vertrouwen. Hoe voorzichtig we ook zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht een huishoudelijke hulp per ongeluk iets van u beschadigen, dan zal hij of zij daar altijd eerlijk over zijn. Zo kunnen we samen de situatie oplossen en weer verdergaan om u te helpen.

Planmatig

Het is niet alleen belangrijk om punctueel te zijn, maar ook om uw tijd efficiënt in te delen. Wanneer onze  huishoudelijke hulp het gevoel heeft dat hij of zij de taken niet kan volbrengen in de tijd die ervoor staat, dan kunnen zij ook geen kwaliteit leveren. De huishoudelijke hulp zat dit in eerste instantie met u bespreken. Daarna zal de huishoudelijke hulp dit ook kenbaar maken bij het kantoor. Dit is om u de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Discretie

Het spreekt voor zich dat onze medewerkers discreet zijn. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld: geen berichten op Social Media van cliënten en een geheimhouding van adres- en persoonsgegevens.

Gevoel voor humor

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Het werk doen met een lach maakt het voor iedereen aangenamer.Hoe vraag je huishoudelijke hulp aan?

U krijgt huishoudelijke hulp in het Westland via de WMO, ook wel de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente Westland. Helaas kunt u met een WMO-indicatie niet bij Kim’s Hart voor de Zorg terecht, tenzij u een PGB heeft vanuit de WMO.

Tot die tijd kunt u op drie manieren alsnog huishoudelijke hulp bij Kim’s Hart voor de Zorg afnemen:

  • Particulier
  • Vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), met een persoonsgebonden budget (PGB)
  • Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), met een persoonsgebonden budget (PGB)

Particulier Huishoudelijke hulp aanvragen

Wanneer u niet naar uw gemeente wilt voor het aanvragen van zorg, kunt u kiezen voor particuliere thuiszorg. Dit is een vaak wat luxere vorm en brengt natuurlijk voordelen met zich mee. Wij hebben bijvoorbeeld geen wachtlijst voor de huishoudelijke hulp. Dit heeft u vaak wel wanneer u de zorg aanvraagt via de WMO.

Bent u geïnteresseerd in de particuliere huishoudelijke hulp van Kim’s hart voor de Zorg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0174 – 50 46 68 of stuur ons een mail via info@kimshartvoordezorg.nl.

Huishoudelijke hulp aanvragen met PGB

Indien u in het bezit bent van een Persoonsgebonden Budget (PGB) vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), kunt u uit dit budget huishoudelijke hulp inkopen. U kiest er uiteraard zelf voor bij welke aanbieder u dit doet. Kim’s hart voor de Zorg levert ook huishoudelijke hulp. Bent u geïnteresseerd in de huishoudelijke hulp van Kim’s hart voor de Zorg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0174 – 50 46 68 of stuur ons een mail via info@kimshartvoordezorg.nl.

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen?

Huishoudelijke hulp is er om je te helpen met taken als het huis schoonhouden, wassen, koken en boodschappen doen. Maar het kan ook zijn dat u hulp nodig heeft bij met plannen van het huishouden. In principe vallen alle huishoudelijke taken onder huishoudelijke hulp. Taken als de hond uit laten horen bijvoorbeeld niet bij huishoudelijke hulp. Ook het eten koken, tillen van zware objecten horen er niet bij.

Daarnaast mogen medische handelingen niet worden uitgevoerd door een huishoudelijke hulp. Als u medische zorg nodig heeft, kunt u terecht bij de wijkverpleging. Ook voor deze dienst kunt u bij ons terecht.

Hoe lang duurt huishoudelijke hulp?

De duur van huishoudelijke hulp verschilt per cliënt en is afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw woning. Als u hier meer informatie over wilt, kunt het best contact met ons opnemen. We kunnen dan samen kijken naar uw specifieke wensen om dit met elkaar af te stemmen.HUISHOUDELIJKE HULP IN HET WESTLAND OP MAAT

Wij streven naar huishoudelijke zorg op maat. Wij richten ons op inwoners in het Westland en omgeving. Kim’s hart voor de Zorg is een kleine organisatie waarbij persoonlijk contact voorop staat.

Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zich op zijn of haar gemak voelt. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk met een vast team te werken. Op deze manier bouwen cliënt en zorgverlener een vertrouwde band op.

We kijken naar uw persoonlijke situatie en houden rekening met uw wensen en voorkeuren. We vinden het belangrijk dat cliënten zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Wij willen onze bijdrage leveren door kwalitatief uitstekende en betrokken zorg te leveren.


Neem contact op!

Heeft u behoefte aan huishoudelijke hulp in het Westland? Aarzel dan niet en bel ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Schrijf u hieronder in
en ontvang automatisch onze nieuwsbrief in uw mailbox.

Copyright (C) 2024 - Kim's Hart Voor De Zorg KvK: 77032802

Wij zoeken collega’s ♥

Misschien ben jij ook wel opzoek naar ons!?

Kijk snel op onze vacaturepagina
of er een vacature aansluit op jouw wensen.

error: Content is beschermd!